Skip to main content

Posts

Showing posts from March 8, 2020

French Press Kahve En güzel Nasıl Yapılır - How to Make French Press Coffee Properly

French press kahve yapımı ile ilgili birçok farklı tarif var. Bunlar biraz da kişiden kişiye değişiyor tabi. Nihayetinde bu iş zevk meselesi. Videosunu yukarıdan izleyebilirsiniz. Ben bu tarifi kendime daha yakın buldum. Şöyle ki; There are many different recipes for French press coffee making. Of course, these recipes are changing one person to another. Ultimately, this is a matter of taste. You can watch to video above. I felt this recipe more closer to me. Lets see;   1- Suyu kaynat. (Kireçli çeşme suyu kullanma! Bir de bazı yerlerde dediği gibi kaynar suyun biraz ılımasını bekleme! Hemen dök kahvenin üzerine. Boil the water. (Don't use lime tap water! Don't wait for some boiling water to warm up a bit as you say in some places! Pour it over the coffee. 2- Kahvenin üzerinde kaynar suyu döktükten sonra 4 dk bir şey yapmadan bekle! After pouring boiling water over the coffee, wait 4 minutes without doing anything! 3- Al eline kaşığı biraz karıştır. Üzerinde b

Lets Eat Lahmacun

One of the best Lahmacun place in the Istanbul is Dayım restaurant in Acıbadem. You should try it! They're cooking it in their brick oven. So it's very thin and crispy. You got some options from menu. But not so many. There're some kind of Lahmacun options like normal, with pepper, child version. Also, certainly you should try to çiğ köfte (raw-meatball). Its not include meat by the way. So all the vegetarians can eat safily. Technology Blog Directory what?   ySense!   yeeah!

Firmanızda Belge Arşivi Uygulaması Var mı? 📝 💻 📝

Firmalarda giderek artan bir ihtiyaç da belge arşivi ya da belge yönetimi. Tabi konuya sadece belgelerin arşivlenmesi olarak bakmayın! Çünkü her gün firmaya gelen resmi- gayri resim bir çok doküman var. Bunlar işle alakalı olabileceği gibi firmanın iç işleriyle ilgili olup görünürde önemsiz olan ama kaybında da çok başınızı ağrıtan basılı ya da dijital dokümanlar olabilir. Süreç yönetimi platformunda belgeleri yönetmek Emakin'de Belge arşivi uygulaması, gelen/giden belgelerinizi dijitalleştirirerek kayıt altına almanızı, onaya sunmanızı, arşivlemenizi ve raporlamanızı sağlayan bir uygulama. Farklı tip belgeleri kolayca kaydedebilir, birden fazla onaycının kontrolüne sunabilir, e-imza ile imzalanmasını sağlayabilir ve birçok yöntemle karşı tarafa gönderebilirsiniz. Belgelere sadece ilgili departman/grup ya da kişinin erişmesini sağlayabilirsiniz. Gelen belgeler için son cevap tarihi belirleyerek hızlıca cevaplandırılmasını ve karşı tarafa gönderilmesini sağlayabilirsiniz.

Rise of Low-Code and No-Code Trends

Two trends in the coding world are on the rise. Low-Code on the one hand and No-Code platforms on the other. The low-code no-code trend is quite a new trend, and there is a serious confusion in the industry, especially among customers. First, let’s take a look at the low-no code output; Low / No-code structures, unlike traditional coding languages, have some ready-made elements and a drag-and-drop structure. In this way, users had the freedom to use their imagination more freely, similar to how children build something with game blocks. Thanks to this, more and more people can develop applications with more and more speed. What choice should you choose between low code and no code development? First of all, there are some basic differences between the two. Namely; You will need some form of coding if the application to be prepared exchanges data with other systems or in case of need for customization or additional development according to demand. In this case, Low-code developmen

İş Süreçlerinde Organizasyon Şemasının Önemi

İş süreçleri yönetiminde (BPM), organizasyon şeması kritik bir öneme sahip.  Organizasyon şeması üzerine güzel bir yazıyı burada bulabilirsiniz;  https://www.emakin.com/tr/2020/01/08/9713/   Kısaca; üst yönetimden başlayarak hangi departmanda hangi pozisyonda kimin hangi yöneticiye bağlı çalıştığını gösteren şemaya organizasyon şeması denir. Şirket içerisindeki tüm hiyerarşi şema ile ifade edilir. Emakin BPM , organizasyon şemasının şirket için bütünleştirici özelliğinin önemini ve gerekliliğini fark ederek, kısa sürede tasarım yapmanızı sağlar. Bu nedenle  Emakin BPM organizasyon veritabanı tasarımı  ile her şirket kendisine özel organizasyon şemasını kolayca oluşturabilmekte ve kullanabilmektedir.  Organizasyon şeması ve süreç yönetimi. what?   ySense!   yeeah!