Skip to main content

Posts

Showing posts from May 3, 2020

Wow! These Are New!

Lets see the trends of this week in digital world with StackShare: OrbitDB Databases Peer-to-Peer Databases for the Decentralized Web Repman Hosted Package Repository Free private PHP package repository manager Yellowbrick Machine Learning Tools Visual analysis and diagnostic tools to facilitate machine learning model selection. Amazon AppFlow Big Data Tools Securely integrate apps and automate data flows at any scale, without code Flux CD Container Tools The GitOps operator for Kubernetes what?   ySense!   yeeah!

Verimli İşlerin Anahtarı: Verimli İş Süreçleri

Günümüzün önemli konularından biri de iş verimliliği. Herkes bu konuya kendi penceresinden çözümler üretmeye çalışıyor. Aslında iş verimliliğinin sağlanması, ölçümü, sürdürülebilirliği için ihtiyaç duyduğunuz birçok şey, BPM (iş süreçleri yönetimi) ile altın tepside önünüze geliyor. İş Süreçleri Yönetimi , bize süreçlerimizin nasıl işlediğini, varsa aksayan noktaları, harcanan zaman ve emeği gösteren bir metodolojidir. İşin daha da önemlisi, oluşan güvenilir veriler sayesinde ileriye dönük daha doğru projeksiyonlar yapabiliriz. Sürekli iyileştirme ve Sürekli Gelişim Yani özünde BPM, bir işletmede işlerin daha verimli üretildiği bir sürekli iyileştirme ( Continuous Improvement ) yaklaşımıdır. Kritik noktalardan biri de sürekli gelişimin sağlanması. Bunun için, iş birimleriyle birlikte sürecin yakından izlenerek aksayan noktaları tespit etmek, kök nedenlerini araştırmak, bulunan çözüm neticesinde sürecin yeni versiyonunu hazırlamak gerekiyor. Bazen sadece sürecin yalınlaştırılm

Basic Knife Skills From Chef Mike

 I found a very useful video in Youtube. Which is about very helpful in these days, when we're stucked at home. Especially if you like to hanging arouınd in the kitchen and love to cooking. Chef Mike is teaching how to use knife proeperly when cut, chope or some actions like that in the kitchen. Like, how you must use your fingers when you're using knife without cut yourself. Amazing right! Funny! what?   ySense!   yeeah!